Mauritius - Madagaskar DAG 1-6

Jaaaa jag lovar, vattnet var verkligen såhär blått!
 
 
 
Umeå- Stockholm - Dubai - Mauritius - Madagaskar
 
Efter ett antal timmar i luften landade vi på ön Mauritius. Vädret var hyffsat, lite molningt men härligt varmt! Vi hade extremt tur med en cyklon som hotade att komma in över landet när vi skulle dit men den bytte rikting i sista stund. Dock lämnade den kvar rätt starka vindar på östrasidan ,där vi började att bosätta oss i 3 dagar, men det gjorde inte så mycket! Havet hade en skön temperatur och jag gick praktiskt taget runt i min bikini under hela vistelsen! 
 
Så efter tre dagar i Mahebourg, på julafton, hyrde vi en liten bil och körde tvärs över landet (se karta) förbi huvudstaden (Port Louis) och vidare upp till Pereybere. Vårt hotell låg verkligen på stranden och man behövde bara gå ner för en trappa så stod man i det turkosa vattnet! En dag låg vi bara och chillade i nån solstol men en annan dag tog vi bilen på en roadtrip ner till söder för att kolla på utsikter och stanna och shoppa längs vägen tillbaka. Eftersom ön har haft franskt styre blev det mycket fransk mat (=baguetter till alla mål) men även massor med pizza något de var riktigt bra på att göra faktiskt!
 
Sedan var det plötsligt den 27:e december och vi körde tillbaka till flygplatsen (den enda i landet!) i Mahebourg för att åka mot nästa land!
 
 
Så det var första delen av resan. Har fler bilder som kanske kommer upp sen med först blir det madagaskarbilder!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
.