New

Publicerat: 2015-07-29 | 11:44:27 i Allmänt
I Palett - Australis "AC-on tour" I Sminkborste - priceline I Shorts + Tshirt Kmart I
 
 
 

Grönt är skönt

Publicerat: 2015-07-17 | 10:10:00 i Allmänt
 
 
 
aahhhhh alltså tänk ändå att jag lämnade Umeå så här grönt! Här är det ju till största del inga löv alls tyvärr förutom på enstaka arter. Men det sägs att vädret snart börjar vända här också, LÄNGTAR!
 
 
 
 
Sara
 
 
 

St.Kilda

Publicerat: 2015-07-15 | 14:46:36 i Allmänt
 

Hosier Lane, Känguruselfie och vandring

Publicerat: 2015-07-10 | 12:31:00 i Allmänt
 
Hosier Lane street art - alltså favoritstället!
 
Har hunnit med en del sightseeing i stan. Åkte ut till St. kilda också en eftermidddag och fick njuta av lite sol för en gångs skull. Hälsade även på en gammal bekant och hennes pojkvän ca en timme öster ut med tåg för lite vandring en dag. Kallt var det allt men fick se fina vyer från Mt Macedon, lite Kängurus och häftiga klippor vid Hanging Rock.  Idag har jag och pappa hämtat vår nya bil så nu kan vi åka runt lite smidigare och cruisa både i stan och på roadtrips. Nu ska jag gräva fram de varmaste kläderna jag har för imorgon varnas det för kyla och i värsta fall snö, huvvaa!
 
 
 
Sara
 
 
 
 
 

City life

Publicerat: 2015-07-06 | 10:07:08 i Allmänt
 
Denna månad bor vi alltså med typ 15min gångavstånd till City och har vädigt nära till spårvagnar som kan ta en ännu snabbare in till stan. Himla skönt ändå så här i början så att man kan lära känna staden lite inann vi flyttar in i vårt hus som ligger lite mer utanför. Har spenderat hela helgen med att gå runt och idag efter den korta visiten till skolan (som bara bestod av administration) hann jag strosa runt lite själv i min egna takt.
 
Och ni som undrar hur det gick med skolan - ja börjar inte först med det riktiga uppropet på måndag så har en veckas ledighet. Var i allafall sjukt nervös i morse och höll på att strula till med vilket tåg jag skulle ta, men det löste sig trots att nervositeten satt i länge och jag kom fram till skolan precis på klockslaget och mötte massor med internationella studenter. Har varken fått schema, klass, eller något annat utan vi fick bara lite information och skrev in oss i systemet. Är spänd på nästa vecka iaf! 
 
 
Sara
 
 
 

Flyttat!

Publicerat: 2015-07-04 | 12:12:44 i Allmänt

Hellouuu vänner!

Ja då sitter man här i Melbourne, efter en lång resa igår, min nya stad och mitt nya hem för en tid framöver. Jetlagen är faktisk överkomlig och har redan hunnit åka runt lite i staden med pappa som vart här i en vecka ungefär. The main goal idag var att hitta till min skola så vi tog tåget och provåkte min rutt. När vi ändå var i Chadstone "the fashion cspital" passade vi på att kolla runt i lite affärer. Många gäspningar har dagen bjudit på men har klarat mig från att power napa! Hur är staden då? Hm ja just nu ganska kall för det är ju vinter (ja inte kallare än vår vinter men fortfarande kyligare är hemma just nu så man fryser lite) men verkar trevlig! Människorna är också väldigt snälla och tillmötesgånde precis som jag kommer ihåg från de andra resorna till Oz! 
Imorgon blir det att leta telefonbutik så att jag förhoppningsvis kan få låsa upp min mobil och använda det nya SIM-kortet, ska bli najs att få lite 3G igen.


Sara▲ Sara Zamia Katarina Stenman heter jag som driver denna blogg. Född i björkarnas stad men bor & studerar numera i Melbourne. Pluggar grafisk design, tecknar, fotograferar och älskar pasta▲
.
RSS 2.0