Goodbye

Publicerat: 2012-10-31 | 20:19:22 i Allmänt
 
 
Tog ett avskednings fika på wayne's med Amelia och Casper ikväll vilket var väldigt mysigt :) Dumma Casper ska nämligen flytta ända ner till Lyseskil och plugga redan imorgon. Gud vad vi kommer sakna den lilla pöjken. (Jaja det var roligt att ha dig som klasskompis så länge det varade!)
 
Nu blir det skräckfilm hos Lotta! 
 
Sara

Skyfall

Publicerat: 2012-10-31 | 10:09:00 i Allmänt
Made by me
 
Tänkte jag skulle måla en bild på Adele så här efter att ha sett den nya bond filmen Skyfall! Riktigt jäkla bra film måste jag också tillägga :) Vill påststå att bilden är klar men om jag känner mig själv rätt kommer jag snart sitta med penseln i handen och lägga till detaljer och kladda på lite mer. Om jag är nöjd med den vet jag dock inte. Aningen kanske trots hennes gråa håret då.... Ni får en bättre bild senare i en bättre vinkel! (nej nu har jag suttit och stirrat på bilden för länge, håret ska jag göras något åt!)
 
 
Sara

Red rose

Publicerat: 2012-10-28 | 20:55:00 i Allmänt
 
Foto: Jag Kamera: Canon 7D + 50mm Modell: Hanna Forssell
 
Två bilder från dagen lilla photoshoot som minst sagt inte riktigt blev som väntat. Vi skulle egentlige köra på skräcktema och även fast sminkningarna såg riktigt läskiga ut i spegeln gjorde de sig inte lika bra på kort.... Så dom tvättade bort det och körde på normalt smink istället. Men det blev några fina bilder iaf! Lägger ut fler imorgon, för nu ska jag se solsidan och fika något smarrigt! Hare bra:)
 
Sara

 
 

A cold day

Publicerat: 2012-10-27 | 18:25:40 i Allmänt
 
Foto: Jag Kamera: Canon eos 7D + 50mm 1.4 Modell: Lotta Stenberg
 
Idag for vi och hämtade kameran jag ska få låna tills på torsdag. Det är en Canon 7D med tre olika objektiv, 50mm, 10-22mm och ett fisheye! Har nämligen börjat fundera på att byta system men ska känna efter i veckan om det är värt alla dessa pengar :) Imorgon ska jag, Lotta och Hanna ha en photoshoot i studion och se hur kameran fungerar. För än så länge har jag bara provat fota lite utomhus :)

How to do it

Publicerat: 2012-10-26 | 21:54:00 i Allmänt
Okej nu ska jag visa hur jag gör mina fototryck!
 
Du behöver:
Fotopapper (finns på clasohlson för ca 130kr för 10 st A4 till både vita och svarta tshirtar)
En färgskrivare
En sax
Ett strykjärn
En spånplatta eller dylikt som underlägg
Ett tygstycke eller örngott
 
1. välj den bild du vill skriva ut och kom ihåg att spegelvända den innan du skiver ut den, om du vill att eventuell text ska kunna läsas rätt väg ;)
2. Sätt i pappret i skrivaren (står på respektive förpakning vilket håll och så vidare. Dock viktigt att du har en färgskrivare ist för en laserskrivare för det fungerar inte!)
 
 
3. Klipp sedan ut bilden som du vill ha den ( man ska egentligen lämna 5 millimeters kant men det är nog en smaksak, själv skippade jag det!)
 
4. Lägg tröjan på något hårt (inte på golvet och inte på en strykbräda, använd ist en träskiva! ) och lägg ett tygstycke under som t.ex. ett örngott.
 
5. Placera sedan ut bilden på tröjan med trycket nedåt där du vill ha det.
 
punkt 3, 4 och 5
 
8. Sätt på strykjärnet på högsta värme men absolut inte med ånga!
 
9. Stryk sedan med ett fast tag vertikalt i tjugo sekunder per drag och överlappa mellan dragen. Upprepa sedan detta horisontellt. Kom ihåg att vara extra noga vid kanterna! Avsluta sedan med två snabba cirkulära rörelser över hela trycket.
 
punkt 10
 
10. Låt trycket svalna i två minuter innan nu börjar låssa pappret i hörnen. Får du inte upp kanten provar du bara med ett annat hörn! Sedan är det bara att lite försiktigt dra av pappret från trycket.
 
11.Klart! Tänk sedan på att tvätta tröjan för hand, ut och in och utan att gnugga :)
 
Hoppas ni förstår hur man gör nu!
 
 
Sara
 

Studio + mac

Publicerat: 2012-10-25 | 16:46:38 i Allmänt
 
Foto: Jag Kamera: Sony a550 Modell: Melanie Garcia Makeup: Maria Liontak
 
Bild från fotokubbens studio :)
 
Och nu som alla umebor kanske redan sett har vi minerva-ettor fått våra fina macbook Pro's :) Gillar den supermycket ävn fast jag levt med pc hela livet, och klagar inte på att den har både photoshop CS5.1, iMovie,  Garageband och andra roliga pogram i sig!

young wild and free

Publicerat: 2012-10-23 | 18:06:49 i Allmänt
made by me
 
Detta är en del av Hannas present som hon fick i helgen. Tryckte teckningen på en tröja nämligen! Resultatet blev riktigt bra fakiskt, och om någon är intreserad kanske jag kan visa hur man gör ett fototryck?
 
Nu ska jag plugga lite samhällskunskap innan jag cyklar iväg i mörkret till fotoklubben!
 
Sara

Parteyy

Publicerat: 2012-10-20 | 18:33:37 i Allmänt
min annorlunda klädsel, hehe. Men är det dress-code så är det!
 
 
Började dagen med ett riktigt härligt zumba-pass på iksus inspirationsdag och ska snart bege mig mot kvällens festligheter hemma hos Hanna! Där ska vi fira henne och bara ha allmänt kul! Nej nu måste jag rusa, hejsvejs :)
 
Sraa
 

Tävling hos kamda.se

Publicerat: 2012-10-18 | 20:00:25 i Allmänt
 
Är med och tävlar hos kamda.se som har en fototävling med temat träd. Om jag vinner vill jag vinna detta: http://www.kamda.se/reflexskarm-5-i-1-110cm.
 
 
Sara

The fall has fallen

Publicerat: 2012-10-17 | 21:58:00 i Allmänt
Foto: Jag Kamera: sony a550
 
Blev ett litet uppehåll på bloggen som ni kanske märkte. Men har inte haft orken eller tiden i veckan att blogga eller för den delen att fota!  Men idag tog jag tag i saken och letade upp lite höstbilder  från helgen och uppdaterar bloggen så ni vet att jag lever! Så nu vet ni :)
 
Sara

Brödbakning

Publicerat: 2012-10-14 | 17:49:28 i Allmänt
 
 
Lämnade storstaden i helgen och åkte upp till stugan med familjen och våra grannar. Där lånade vi bagarstugan och ängande lördagskvällen till att baka massor med gott bröd! Superkul och väldigt mysigt måste jag säga :)  Att frysen nu är fylld med bröd kan man inte heller klaga på. Så nu vet ni vart jag hållit hus!
 
Next up: Zumba och plugg!
 
Sara
 

Pluggpluggplugg

Publicerat: 2012-10-10 | 21:41:13 i Allmänt
 
Proven lägger sig på hög och jag börjar känna mig väldigt stressad inför dem. Speciellt matteprovet på två kapitel och samprovet om sveriges riksdag, olika demokratier och så vidare. Men ska kämpa på, för snart är det höstlov och om vi har rikrigt tur får vi våra skoldatorer veckan innan!
 
Imorgon väntar läkarbesök, plugg, Afro-pass på iksu och ännu mer plugg. Men sedan är det fredag och helg vilket är positivt! :)
 
Sara

DIY T-shirt print

Publicerat: 2012-10-06 | 16:27:00 i Allmänt
T-shirt monki 80kr | Tryck Lana del Ray gjort av mig |
 
Var en sväng på stan idag och inhandlade både det ena och det andra. Hittade dels ett par bra höst/vinterskor på scorett men även en stickad tröja på kupan, fototryckspapper och en billig vit t-hirt. Har länge velat prova göra mina egna tryck med mina teckningar som motiv så idag tog jag intiativet att göra det! Och själv tycker jag det blev riktigt bra. I verkligheten blev trycket dock aningen lila och det beror troligtvis på skrivaren men det blev faktiskt bara en cool effekt!
 
Vad tycker ni om tröjan?
 
 
Sara

4 saker ni kanske inte visste om mig

Publicerat: 2012-10-05 | 19:56:12 i Allmänt
 
1. Jag tycker kaffe är både odrickbart och äckligt! (dock kanske det beror på att jag hade lite för höga förväntingar och trodde det skulle smaka lika gott som varm choklad, hehe..)
2. Jag har endast klippt mig hos frisören två gånger i hela mitt liv! Mamma har såklart klippt mig ibland när jag var liten och borde kanske göra det oftare. Men hon klipper inte lika bra och man när måste betala själv blir man snål.
3. Jag både pratar- och går i sömnen! Har blivit aningen längre mellan gångerna nu men visst händer det fortfarande ibland!
4. Jag har aldrig haft ett enda hål i tänderna (*peppar peppar*)
 

Fairytale #2

Publicerat: 2012-10-02 | 22:15:00 i Allmänt
Foto: Jag Kamera: Sony a550 Modeller: Lotta och Hanna
 
Säger godnatt med två bilder till från i helgen! :)
 ▲ Sara Zamia Katarina Stenman heter jag som driver denna blogg. Född i björkarnas stad men bor & studerar numera i Melbourne. Pluggar grafisk design, tecknar, fotograferar och älskar pasta▲
.
RSS 2.0