Street Style

Publicerat: 2014-02-24 | 23:16:51 i Allmänt
 
Nu alla umebor kan ni njuta av ett extra månadsnummer av Umeå tidning som dels innheåller delen Street style, som jag och Emma har hand om! Riktigt kul att få se sina foton publicerade, speciellt i en tidning som har rätt många läsare :)
 
Sara
 

Before and after

Publicerat: 2014-02-21 | 20:35:21 i Allmänt
Kamera: Canon 5d mark II + 50 mm 1,4 + studioblixt
 
Tänkte att det kunde vara kul att visa before and after på bilderna jag tog i måndags, så här har ni en av bilderna i serien. Tycker resultatet blev rätt häftigt ändå, vad säger ni?
 
 
Sara
 

Frågor

Publicerat: 2014-02-19 | 18:56:29 i Allmänt
Har fått lite frågor om mina tröjor. Så jag tänkte at det var lika bra att sammanställa dem i ett inlägg!
 
 
Var är den gråa tjocktröjan med kassett samt den vita/svarta tröjan med glassögon beställd?
 
Jag har som sagt ritat trycket själv och sedan beställt ifrån zazzle.se. En riktigt bra sida faktiskt med massor med olika fotoprodukter. Har beställt där ifrån två gånger och är mycket nöjd.
 
Hur lång tid tog det för tröjorna från zazzle.se att komma?
 
ungefär 2-3 veckor har jag för mig, men det är ändå överkommligt. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge ;)
 
Vad kostade frakten?
 
runt 40-50 kr, varierar säker lite på vad för tröjor/produkter man köper.
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Var hittade du fotopappret till dina tryck du skrivt ut själv?
 
Det hittade jag på Clas ohlsson för ca 130kr. Tror dock det går att hitta på de flesta elektronikaffärer, var bara noga att det funkar för just din skrivare. Vill ni veta exakt hur jag gjorde har jag jag gjort ett inlägg om det här!
 
 
 
Sara
 
 
 

Tishan

Publicerat: 2014-02-18 | 11:25:09 i Allmänt
 
Här har ni t-shirten! Hittade den för en tia på secondhand och skrev sedan ut mitt tryck som jag strök på. Enkelt och helt klart värt det! Har även på mig mina nya byxor som jag köpte förra veckan. Dr.Denim soltair, dock aningen dyrare än tröjan men det var en julklapp så det brände inte min plånbok!
 
 

Clouds and thunder

Publicerat: 2014-02-17 | 17:14:31 i Allmänt
Kamera: Canon 5d mark II + 50mm 1.4 + studioblixt
 
Dagens pyssel!
 
 
 

Söndag

Publicerat: 2014-02-16 | 23:23:32 i Allmänt
¨
 
Helgen har spenderats hos andra trevliga människor och inte är den slut än. För imorgon har vi nämligen studiedag och efter sovmorgon planeras det att äta semlor! Här ovan har ni den färdiga bilden på fjärils-porträttet som jag publicerade halvklar för ett anta veckor sedan. Mina instagramföljare har redan sett den, men här har ni den i bättre kvalitet. Har även hunnit med att, själv hemma, trycka bilden på en t-shirt. Bilder kommer!
 
 
Sara

Tisdag

Publicerat: 2014-02-11 | 10:11:00 i Allmänt
Havregrynsgröt med linfrön, pumpafrön och madlar, kanelknäckemackor, te
 
Tisdag = lång sovmorgon = god frukost + plugg......
 
 

Lucas

Publicerat: 2014-02-10 | 13:10:00 i Allmänt
 
 
 
Hälsade på min faster förra helgen och fick träffa deras senaste tillskott till familjen. En liten tryffelhund med sprätt i benen. Men trots detta var han väldigt gosig och rätt social! Blir alltid lika hundsugen när jag träffar folks hundar. Åh vad mysigt det hade varit med en egen!. (och jaa jag vet hur mycket arbete som helst, men ändå!!) 
 
 
Sara

8:e Februari

Publicerat: 2014-02-09 | 00:43:00 i Allmänt
 
Efter att jag äntligen hittat en mössa på stan  som var hyffsat snygg samt en stilren bok med blanka sidor hamnade jag hos en trevlig pojk som bjöd på te och semlor! Mot kvällen var det min tur att inta köket och jag snodde ihop en god laxpasta till mina favvo tvillingar. Blev själv lite förvånad över hur lätt det gick, då inget brann upp, köket såg inte allt för kaos ut och maten blev riktigt smarrig! Tummen upp helt enkelt!
Nu ska jag slänga mig i sängen och unna mig en en lång sovmorgon innan söndagsplugget sätter igång.Godnatt♥
 
Sara
 
 
 
 

Milky

Publicerat: 2014-02-07 | 19:34:00 i Allmänt
 
Kamera: Canon 5d mark II + 50mm 1.4 + Studioblixt + Sony Speedlight
 
Efter en middag på stan blev jag inspererad av senast nummret av Fotoguiden, så jag plockade fram kameran, blixtar, en jordgubbe och lite mjölk. Det var mycket svårar än det ser ut måste jag säga. Speciellt att tajma korttryckningen med släppet men även att pricka skeden (!!) och få ljuset rätt. Men efter ett antal försök och en mjölkig diskbänk senare lyckades jag få åtminste två bilder! Riktigt nöjd ändå! 
 
 
Sara

Madagaskar Del 1

Publicerat: 2014-02-02 | 22:54:40 i Djur
 
Vi tog flyget från Mauritius till Madagaskar den 27 december. På flygplatsen träffade vi våra resekamrater och vår guide (som körde oss hela resan) och begav oss sedan till vårt hotell mitt i huvudstaden Antananarivo. 
Dagen därpå började äventyret genom landet och vi åkte i 4,5 h mot första riktiga stoppet. Det var en rätt omtumlande väg att åka på med många intryck. Det såg verkligen inte ut som man hade tänkt sig. Nästan ingen skog så långt ögat kunde nå och väldigt fattigt.
Vi bodde gulliga små radhus (bild 4) mitt i bushen typ, med en liten pool och mycket trevlig personal. Dagarna där gick åt till att titta på lemurer och vandra i natureservatet. På ett ställe fanns det lemurer på en liten "ö" som skiljdes åt av en flod. Eftersom Lemurerna inte gillade vatten stannade de kvar där vilket gjorde det lätt för turister att paddla över och fota djuren. Guiderna man hade med sig matade dem med banan vilket resulterade i att man bev mer eller mindre överfallen av mjuka fluffiga lemurer på axlarna.  På vandringarna hittade vi även en och annan kameleont.
Den sista bilden är tagen i hotellets trädgård efter att en i personalen hittade honom. Kan säga att han fick vara med på måååånga bilder i olika miljöer. Vi försökte även få till denn "klassiska"kameleont-bilden med tungan ute, men den var lite för snabb så jag fick bara halva tungan!
 
 
 
Sara
 
 
 
 
 
 ▲ Sara Zamia Katarina Stenman heter jag som driver denna blogg. Född i björkarnas stad men bor & studerar numera i Melbourne. Pluggar grafisk design, tecknar, fotograferar och älskar pasta▲
.
RSS 2.0