helgens köp

Publicerat: 2013-05-26 | 17:57:04 i Allmänt
 
 
 
Cyklade en snabbis till stan för att handla en morsdagpresent och hittade även de svarta shortsen till mig själv, på h&m! De kostade mig endast 99kr. Har blivit så less på mina andra short som jag klippt av själv, ingen av dem sitter särskillt jättebra i midjan utan ser bara stora ut. Så det är väldigt skönt att äntligen ha ett par sköna som dessutom passar till allt!
 
 
Sara

Eye tutorial

Publicerat: 2013-05-26 | 00:27:39 i Allmänt
1. börja med att skissa upp formen på ögat. Tips är att kolla på ett foto eller ett öga för att få en mer realistisk form. 
2. fortsätt sedan med att, med hjälp av en stomph/servett, skugga kanterna och iris.
3. Fyll i lite konturer på ögat med en spetsig, mjuk penna.
 
4. Använd stomphern igen och "sudda" ut de hårda linjerna och skuggga lite lätt igen.
5. Ta en stiftpenna med mjukt stift och gör skarpa sträck i irisen. Använd även ett knådgummi/sudd och dra ljusa sträck!
6. Gör de mörka partierna ännu lite mörkare.....
 
7. ...... och sudda sedan ut dem med en stomph.
8. Fortsätt använda en stomph runt ögat och lägg en grund för resten av huden runt om.
9. använd en penna och dra långa sträck ovanför ögongloben.
 
10. Använd en stomph igen och jämna ut sträcken.
11. Ta stiftpennan/en penna med vass spets och gör ögonfransarna (tänk på att de är osymetriskare än vad man tror. (klumpar, om fransarna har mascara, men även att de står lite kors och tvärs.)
12. Gör de nedre fransarna och använd sedan ett sudd för att göra några fransar samt ljusa upp runt om ögat.
 
13. Typ inga stora ändringar här, (fixade bara till små saker som syns om man tittar nära)
14. dra sträck som ska vara där ögonbrynet är.
15. Använd en stomph, suddet och pennan för att jämna ut, highlighta och göra ögonbryneyt mer detaljerat och levande.
 
16. KLART! 
 
Detta tog ca 2h, men hade nog kunnat sitta ett tag till och småpetat. Kände dock att jag ville bli klar ikväll då detta annars hade blivit en teckning som skulle läggas på en hög och aldrig bli klar. Hoppas ni tyckte detta var givade, trots de små bilderna!
 
 
Sara
 
 
 
 
 
 

longboard evening

Publicerat: 2013-05-25 | 21:11:54 i Allmänt
 
Dagen har spenderas på stan, i ett antal timmar utan större lycka. Eller kul var det men lyckades inte hitta allt jag letade efter. Det ända jag hittade var de vita conversen, så det var ju najs iaf:) Kvällen spenderades hos Tvillingarna där vi åkte lite longboard, åt middag och hade allmänt trevligt.
 
Nu hade jag tänkt sätta mig och ta tag i rit-tutorialn som ni önskade!
 
Sara

Brick wall

Publicerat: 2013-05-24 | 21:03:00 i Allmänt
FOTO: Jag KAMERA: Canon eos 5d mark II + 50 mm 1.8
 
Äntligen är denna fredag över! Nu kan jag stryka 3 och ett halvt prov från min to do list! Så i helgen kan jag slappna av lite mer och slippa jättemycket plugg :) Imorgon blir det lunch dejt och shopping på stan. Sound very nice to me!
 
Sara

Sunny days

Publicerat: 2013-05-19 | 22:09:38 i Allmänt
 
Trots att jag har så mycket plugg att jag snart drunknar har helgen varit riktigt härlig. Sommarvärmen kom äntligen hit, så bikinin kom fram och det blev en hel del tid ute i solen! Var även och hämtade mitt K-ung pris som var ett presentkort. Alttid något, bättre att hamna på fjärde plats än att inte få nåt pris alls!
 
Nu ska jag ta mig lite fika innan sängen kallar. Godnatt!
 
 
Sara

Årets första grönbete

Publicerat: 2013-05-12 | 17:53:08 i Allmänt
 
"Minilovet" gick i raketfart och det är redan söndag. Har haft en bra långhelg iaf, även fast man tvingats sitta inne mycket på grund av allt plugg. Idag fick lilla Calippo komma ut på årets första grönbete. Tror han blev glad över att han fick slippa brockoli och morot till middag idag! Nu ska jag återgå till mitt pluggande innan middagen står på bordet och övningskörning står på schemat! 
 
 
Sara

Black white and red

Publicerat: 2013-05-11 | 21:10:55 i Allmänt
Top Ginatricot 99kr
 
Blev lite shopping även idag, fast på stan denna gång. Fick med mig en t-shirt (som jag visar senare) samt linnet ovan istället för conversen som var tänkta att jag skulle köpa. Nåväl, de får köpas en annan gång!
 
 
Sara

new stuff

Publicerat: 2013-05-10 | 16:41:00 i Allmänt
 
Åkte förbi strömpilen en sväng och fick med mig ett par sköna mjukisshorts på h&m för 80kr (ordenarie pris 100kr) och även en väldigt behövlig ryggsäck som jag sumpade in på Kapphal av alla ställen. Den kostade egentlign 399kr men det var 25% rabatt så den lanade på 299kr istället :) 
 
PS! Ska försöka göra ett "rit-inlägg" snart, har dock lite fullt upp i livet just nu, men det kommer jag lovar!

Water

Publicerat: 2013-05-09 | 20:19:03 i Allmänt
modeller: Amanda Östensson (bild 1 och 3) & Victoria Hedman (bild 2 och 4) 
Kamera: Canon eos 5d mark II
 
Har haft fullt uppden senaste veckan som ni kanske märkt!  Skolan är helt galen nu mot slutet at terminen... Här ovan har ni i alla fall några bilder från förra helgens worksop med fotoklubben! Vad tycker ni om dem?
 
Sara

Fråga till mig och er

Publicerat: 2013-05-02 | 21:26:42 i Allmänt
Fick denna fråga för några dagar sedan:
Hej Sara, skulle inte du kunna göra ett blogginlägg med lite tips och trix inom målandet/ritandet. Du ritar/målar så ofantligt häftigt. Kram!
 
 
Vill börja med att tacka så mycket :) Sedan tänkte jag höra om detta är något som fler skulle vilja se? Och kanske lite mer specifikt vad för tips/tutorials? Galet svårt skulle det vara men skulle kunna göra ett försök om fler är intresserade. För egentligen vet jag inte riktigt själv hur jag gör när jag ritar och målar, jag liksom bara gör det! Men som sagt I can try just for you kära bloggläsare!
 ▲ Sara Zamia Katarina Stenman heter jag som driver denna blogg. Född i björkarnas stad men bor & studerar numera i Melbourne. Pluggar grafisk design, tecknar, fotograferar och älskar pasta▲
.
RSS 2.0