Svar på kommentar

Publicerat: 2012-05-30 | 16:49:31 i Allmänt
Vad brukar du använda för redigeringspogram när nu redigerar bilder?


SVAR:


Jag använder mig av photoshop elements 8 (mitt är inte det senaste utan elements 10 eller 11 är det)! Det kostar dock en del, men om man vill testa det kan man ladda ner 30 dagars trails på deras hemsida, precis som man kan med riktiga photoshop. Sedan finns det ju också online gratis versioner, som Pixlr och Paint.NET som man laddar ner. De fungerar men har inte riktigt alla verkyg och så, men passar nog utmärkt för nybörjare! Eftersom jag sedan alltid fotar i RAW-format har jag laddat ner en plugg-in till mitt photoshop som heter Camera raw 5,6.





Sara

29:e

Publicerat: 2012-05-29 | 15:58:43 i Outfits

Foto/modell: Jag Kamera: Sony a550

Top Gina | Tights H&M | Skor och Hatt Vintage |

Tisdagar är faktiskt den näst bästa skoldagen efter fredag! Detta beror nog på att vi har två timmar bild, och sedan en timmes rast som man kan använda till att rita :) Precis vad jag föredrar att göra! Dock avslutas dagen med no vilket är lite sämmre, men måste nog ändå säga att bildtimmarna tar ut den timmen.

Det var någon som undrade var klänningen i detta  inlägg var och kan säga att den hittade jag i mammas garderob där den har hängt väldigt länge. Men tydligen kommer den från Lindex som det står på lappen!


Sara

Minnen och sommarlängtan

Publicerat: 2012-05-28 | 17:23:06 i Allmänt


Foto: Jag

Nu är det inte många veckor kvar! Skolan känns dock bara drygare och drygare, men förhoppningsvis ska allt vara avklarat till mästa vecka:) Har suttit och kollat igenom lite bortglömda bilder från förra året och blir galen om sommarlovet inte kommer snart! Saknar stugan och att kunna göra precis vad man än känner för och även bada! Nej nu ska jag sluta plåga mig själv, haha. Hejdå datorn och hej no-boken....'


Sara


Blommigt

Publicerat: 2012-05-26 | 20:58:49 i Outfits

Foto/modell: jag Kamera: Sony a550 + sigma 50mm

Här har ni kvällens sommriga outfit. Dagen har varit super härlig och snart kommer några kompisar hit för att se eurovision med mig:) Godkväll folket!



Sara

FotoBok

Publicerat: 2012-05-24 | 21:45:31 i Allmänt

Fotobok brilljant liggande A4, med blanka sidor.

Wiiih nu har min fotobok med kenyabilder äntligen kommit! Det tog ca 10 dagar, så det gick väldigt snabbt med andra ord! Den är beställd av fujidirekt och kostade 295 (+49kr frakt). Men jag fick ett special erbjudande med 50% rabatt :) Min inehåller 24 sidor som är standard men man kan köpa fler om man vill. Detta är min andra fotobok och är fortfarande nöjd med resultatet! 

Gissar att ni kanske är sugna på att se innehållet? Jag orkade nämligen inte fota varenda uppslag så tänkte föreslå ett litet videoklipp? :)


Sara

Run run run

Publicerat: 2012-05-23 | 21:37:08 i Allmänt

Instagram @ SaraSolero

Har varit ute och sprungit i det galet fina vädret! Det var nästan vindstilla och jättevackert längs strandpromenaden. Förutom lite grus i skorna, en dålig hårsnodd som bara åkte ut, och halvdåliga låtar gick det bra. Har lyckats springa en mil denna vecka precis som förra och ska försöka hålla det uppe så länge det går under sommaren! Nu blir det lite glass (haha mkt nyttigt) och lite läsning i den förträffligt roliga no-boken...


Sara

Svar på kommentar

Publicerat: 2012-05-23 | 19:39:22 i Allmänt

SVAR:

Självklart både ska och kan jag göra det! Sommaren har varit riktigt efter längtad så, så fort värmen letat sig upp till halvkalla norrland kommer det bli många sommar-photoshoot's kan jag lova!:) Hoppas du blev nöjd med svaret, och skriv gärna namn nästa gång!

Sara

Kulturnatta

Publicerat: 2012-05-20 | 17:52:17 i Allmänt




Foto: jag Kamera: Sony a550


Hade efter en ganska dålig start på dagen igår en toppenfortsättning! Var på stan i stortsett hela dagen där jag fotade till kulturnatta samt hängde med de bästa! Vi käkade först på subway och gick sedan omkring och träffade människor, åt godis och avslutade det hela med film hemma hos Lotta!

Idag har jag suttit vid datorn och redigerat och fixat alla bilder som skulle skickas in till kulturnatta och ätit tårta hos farmor. Nu ska jag dock göra lite nytta i mitt rum och städa det:) Hare bra!


Sara

Jeans jacket

Publicerat: 2012-05-18 | 20:20:10 i Allmänt

foto: mamma


Jeansjackan från H&M 299kr!

Shopping

Publicerat: 2012-05-18 | 16:45:20 i Allmänt


Foto/modell: Jag kamera: Sony a550 + sigma 55mm + 2 studioblixtar

Har varit och storhandlat på stan. Lyckades hitta två klänningar jag nu ska välja mellan till skolavslutningen, ett par billiga shorts på rödakorset (30kr!!), en jeansjacka samt ett linne till slöjden och Fixspray till mina teckningar. Nu är man galet trött i benen efter ha sprungit kors och tvärs runt hela stan och resten av kvällen blir att spendera vid datorn! Imorgon är det kulturnatta och jag har tagit på mig lite fotojobb då men ska även hinna med att vara med kompisarna och käka god mat!

Vi hörs!


Sara


Projekt

Publicerat: 2012-05-17 | 11:50:14 i Fotografering


Har pecis laggt fram allt rött/svart/guldakltigt jag äger för dagens fotning. Det är till mitt och lottas bild-examensarbete! Resultat får ni se när allt är klart ;)


Sara

tummen upp

Publicerat: 2012-05-16 | 20:12:47 i Allmänt


Foto: Jag

Känner mig så härligt glad just nu! Vår skola har varit lediga idag för att kunna sammla in pengar till läkare utan gränser och jag bakade och ställde fram på mammas jobb där jag fick ihop 633 spänn! Så grymt kul att folk faktisk vill skänka :) Värmen har även tagit sig hit nu och det har varit närmare 18 grader! Så när jag och tjejerna spelade brännboll kunde man skippa jackan och endast ha linne/t-shirt. Det har man verkligen längtat sönder till. Nu har jag precis ätit en god middag och sitter och planerar en eventuell löpnings runda. Är konstigt nog taggad på att fara ut och springa!

Har även hunnit med att göra en liten speed drawing när jag ritar med blyerts, men har inte riktigt bestämt mig om den blev bra eller inte. Ska tänka på saken om jag ska göra en ny eller lägga upp den! Men återkommer med det sen.


Sara


Morgondagen

Publicerat: 2012-05-15 | 22:46:46 i Allmänt


Foto/redigering: Jag

Ja här är då mitt bidrag till årets k-ung tävling. Vann inte men det hade jag inte räknat med heller. Räcker gott och väl med en iPad som jag fick från förra året!  Man kan även vinna folkets röst, så alla umebor: åk dit och rösta på min, nr 38, mitt emot MVG ;D Bilden är gjord av 6 olika bilder som jag sammansatt i photoshop och jag vet att allt är inte perfekt gjort men orkade inte lägga ner så jättemycket arbete.

Idag gjorde vi bort matte-nationella (Kan inte beskriva lättnaden) samt fått ett 5 dagars "lov". Mycket härlig måste jag säga :) Så efter skolan firade jag och tjejerna med en härligt god mjukglass i den ännu något kalla solen utomhus!

hur har eran tisdag varit?

Sara


Trött tjej säger hej

Publicerat: 2012-05-14 | 20:26:33 i Allmänt

Instagram @ Sarasolero // senast från instagram i brist på andra bilder!

Har precis kommit hem från en härlig men galet jobbigt träning som bestod av 6km distans + lite fys! Riktigt stolt att jag klarade det då jag själv aldrig springer så långt, haha! Men nu var det gjort och jag känner att sängen är riktigt lockande :) Men imorgon är det matte-nationella och jag borde egentligen sitta med boken och räkna, men den ligger fortfarande stängd framför mig... hm, nä det får gå som det går!

Sara

New

Publicerat: 2012-05-12 | 23:00:48 i Nytt i garderoben


Var på Strömpilen idag med Siri och Agnes och lyckades faktiskt hitta en bra bikini till ett lagomt pris! Så tror jag ska behålla den, men får se! Vad tycker ni?


sara



▲ Sara Zamia Katarina Stenman heter jag som driver denna blogg. Född i björkarnas stad men bor & studerar numera i Melbourne. Pluggar grafisk design, tecknar, fotograferar och älskar pasta▲
.
RSS 2.0