Madagaskar Del 1

 
Vi tog flyget från Mauritius till Madagaskar den 27 december. På flygplatsen träffade vi våra resekamrater och vår guide (som körde oss hela resan) och begav oss sedan till vårt hotell mitt i huvudstaden Antananarivo. 
Dagen därpå började äventyret genom landet och vi åkte i 4,5 h mot första riktiga stoppet. Det var en rätt omtumlande väg att åka på med många intryck. Det såg verkligen inte ut som man hade tänkt sig. Nästan ingen skog så långt ögat kunde nå och väldigt fattigt.
Vi bodde gulliga små radhus (bild 4) mitt i bushen typ, med en liten pool och mycket trevlig personal. Dagarna där gick åt till att titta på lemurer och vandra i natureservatet. På ett ställe fanns det lemurer på en liten "ö" som skiljdes åt av en flod. Eftersom Lemurerna inte gillade vatten stannade de kvar där vilket gjorde det lätt för turister att paddla över och fota djuren. Guiderna man hade med sig matade dem med banan vilket resulterade i att man bev mer eller mindre överfallen av mjuka fluffiga lemurer på axlarna.  På vandringarna hittade vi även en och annan kameleont.
Den sista bilden är tagen i hotellets trädgård efter att en i personalen hittade honom. Kan säga att han fick vara med på måååånga bilder i olika miljöer. Vi försökte även få till denn "klassiska"kameleont-bilden med tungan ute, men den var lite för snabb så jag fick bara halva tungan!
 
 
 
Sara
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
.